Program

PDF version af program for foråret 2019 kan findes her:

Forårsprogram 2019 (33 downloads)
feb
6
ons
Workshop: Brug af Atelier.
feb 6 kl. 19:00

Yderligere information følger på mail.

mar
6
ons
Workshop – Kalibrering af skærme og kamera
mar 6 kl. 19:00

Farvestyring er en vigtig del af arbejdet med digitale billeder. For at du kan stole på dine farver fra kamera til print er der 3 kalibreringer der er vigtige:
• Kamera kalibrering
• Skærm kalibrering
• Papir/printer kalibrering.

Det vigtigste er, at din skærm er kalibreret – og at du har de rigtige farveprofiler når du printer.
Men farveprofiler for dit kamera er også et område hvor du måske ikke skal stole på Adobe.
Frede Hansen vil i aften fortælle om kalibrering af skærme og kameraer og demonstrerer fotoklubbens ColorMunki skærmkalibrator og ColorChecker Passport kalibrator til kameraer.
Medbringer du din bærbare computer kan du selv kalibrere den under Fredes kyndige vejledning.
For at kalibrere dit kamera kræves der dagslys – så her bliver det kun ved en gennemgang af hvordan det gøres.
Ved styring af farverne når du printer på f.eks.klubbens printer er den såkaldte ICC profil vigtig. Klubbens ColorMunki udstyr kan også bruges til at lave ICC profiler – men da vi i def fleste tilfælde har adgang til gode ICC profiler fra printer/papir producenterne bruger vi ikke tid på dette i aften.

apr
3
ons
Photoshop for fotografer
apr 3 kl. 19:00

Photoshop er et program, som i modsætning til f.eks. Lightroom, henvender sig til alle som arbejder med grafik. Så langt fra alle funktioner i programmet er relevante for en fotograf. Derfor kigger vi i denne workshop på, hvordan du som fotograf kan bruge Photoshop til redigering af dine billeder.
Du vil lære hvordan lag, selektioner, pensler, og blendmodes kan bruges til forbedring og/eller som et kreativt redskab til dine billeder.
Workshoppen henvender sig til brugere af Photoshop på alle niveauer. Dog tages der udgangspunkt i, at du har en forståelse for de mest basale funktioner i Photoshop.

maj
1
ons
Portrætter i naturligt lys
maj 1 kl. 18:00

Vi mødes i fotoklubben kl. 18.00, derfra går vi ud og øver os i at tage portrætter i naturligt lys. Hans-Henrik Holfelt giver gode tips og kommer med ideer. Vi kan bruge hinanden som modeller, medbringe egne modeller eller spørge folk “på gaden”. Hvis det er tørvejr kan vi evt. være i gården eller i nærområdet – og ellers så finder vi et sted i nærheden, hvor vi kan være i tørvejr.