Program

PDF version af program for foråret 2019 kan findes her:

Forårsprogram 2019 (61 downloads)
apr
22
man
2. påskedag, intet møde
apr 22 kl. 19:00
apr
23
tirs
Region Nord Foto
apr 23 kl. 19:30

Bedømmelse af konkurrencen Serier

Arrangør: Køge Fotoklub.
Fælleskørsel fra klubben kl. 18.30 (tilmelding til formanden).
Lokation følger på mail, eller på RN-fotos hjemmeside: www.rnfoto.nu

apr
29
man
Fotografen Cristian Predut viser panoramaer
apr 29 kl. 19:00

Jakob Lautrups rumænske svigersøn, kunstfotografen Cristian Predut, viser billeder fra road trips i Danmark og Norge. Det var hans første tur til Norge. Naturen gjorde et stort indtryk på ham. Han tog mange billeder med sit digitale Hasselblad, som derefter blev sat sammen til nogle imponerende panoramaer.

maj
1
ons
Portrætter i naturligt lys
maj 1 kl. 18:00

Vi mødes i fotoklubben kl. 18.00, derfra går vi ud og øver os i at tage portrætter i naturligt lys. Hans-Henrik Holfelt giver gode tips og kommer med ideer. Vi kan bruge hinanden som modeller, medbringe egne modeller eller spørge folk “på gaden”. Hvis det er tørvejr kan vi evt. være i gården eller i nærområdet – og ellers så finder vi et sted i nærheden, hvor vi kan være i tørvejr.

maj
6
man
Bedømmelse af Thorstensen konkurrencen
maj 6 kl. 19:00

En ekstern dommer gennemgår billederne. Der er pengepræmier til 1. og 2. placering.

SDF – Den Nationale
Indlevering af papirbilleder til SDF-konkurrencen Den Nationale. – Regler:
Gå ind på https://www.sdf.dk – scroll ned til bunden i det grå felt i 2 kolonne står der ”Den Nationale – regler og kategorier”.

maj
13
man
Aftentur til Aboretet i Hørsholm
maj 13 kl. 18:00

Tag med på forårstur til Arboretet i Hørsholm. Maj er rododendron/azalea-tid, men Arboretet kan med sine o. 2000 arter (den største samling af træer og buske i Danmark) byde på mange andre spændende planter at fotografere. Vand er der også: Springdam, Spejdersøen og slotssøerne ved den smukke Hørsholm Kirke. Mangler man stadig motiver, kan man gå sig en tur på Hørsholm Kirkegård, der ligger lige ved siden af Arboretet.
Adresse: Kirkegårdsvej 3a, Hørsholm.
Fælleskørsel fra klubben kl. 17.15 (tilmelding til formanden).

Information om Arboretet og turfoldere kan findes her:
https://ign.ku.dk/arboret-hoersholm/besoeg-arboretet/ https://ign.ku.dk/arboret-hoersholm/besoeg- arboretet/turfoldere/Arboretet_samling_Rododendron_print_selv_version.pdf https://ign.ku.dk/arboret-hoersholm/besoeg- arboretet/turfoldere/Arboretet_samling_Generel_print_selv_version.pdf

maj
14
tirs
Fotorejse til Madrid
maj 14 – maj 19 heldags

KFAK har tradition for at arrangere en fotorejse til udlandet i den uge, hvor Kr. Himmelfartsdag ligger. I 2019 går turen til Madrid.

maj
20
man
Fototur på Assistens Kirkegård
maj 20 kl. 18:00

Assistens Kirkegård midt på Nørrebro er fra 1760 og er bydelens største grønne område. Den bruges stadig som kirkegård, men er også et grønt åndehul og et kulturelt skatkammer. Der er således mange fotomuligheder inden for kirkegårdsmurerne en majaften.
Vi mødes ved Kulturcenter Assistens inden for indgangen, Kapelvej 2.

Mere information om Assistens, herunder kort, kan læses og evt. downloades her: https://www.kk.dk/artikel/assistens-kirkeg%C3%A5rd-p%C3%A5-n%C3%B8rrebro http://assistens.dk/besog/

maj
27
man
Sommerafslutning
maj 27 kl. 18:00

Sommerafslutningen er årets hyggelige grillfest, hvor vi uddeler fotoklubbens vandrepokaler og andre præmier til de fotografer, der har gjort sig fortjent til at blive hædret.

Du skal selv medbringe dine egne bøffer, pølser, fisk e.l. til grillen.
Fotoklubben sørger for en varm grill og tilbehøret til et vellykket festmåltid. Drikkevarer kan købes til normale klubpriser.

jun
3
man
Fototur til Boesdal kalkværk ved Stevns Klint
jun 3 kl. 18:00

I Boesdal begyndte man omkring år 1900 at udvinde kalk industrielt. På det tidspunkt var der byggeboom i København, og der var brug for meget kalk. Kalken blev brændt og brugt til at lave mørtel. I bruddet kan man se resterne af de to gamle kalkovne fra 1930’erne. I kalkbruddet ses også en stor pyramideformet lagerbygning, hvor jordbrugskalk blev opbevaret. I 1978 blev kalkværket lukket, da byggebranchen begyndte at bruge mere beton end mørtel.
I nærheden af kalkværket ligger også Stevns Fyr og Højerup Gl. Kirke, hvor koret styrtede i havet i 1928.
Fælleskørsel fra klubben kl. 16.45 (tilmelding til formanden).

jun
10
man
2. pinsedag, ingen fototur
jun 10 kl. 18:00
jun
17
man
Fototur til Femsølyng
jun 17 kl. 18:00

Femsølyng ligger i Rude Skov nord for København. Århundreders bortgravning af tørv, sidst under 2. Verdenskrig, har efterladt et småkuperet landskab med 25 småsøer og vandhuller. Området er fredet.

Vi mødes kl. 18 på parkeringspladsen ved Varmingsvej, som ligger ud til Hørsholm Kongevej. (GPS: 55.845796 12.483187).
Hvis vejret tillader det, ligger der en bålplads i nærheden, hvor vi kan nyde en øl/vand mens vi kigger ind i flammerne. Lisbeth sørger for brænde. https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/rude-skov/sevaerdigheder/ Fælleskørsel fra klubben kl. 17.00 (tilmelding til formanden)

jun
22
lør
Guldsmedetur
jun 22 kl. 11:00 – 13:00

Turen går til Værløse, hvor Lars Johansen (som var forbi fotoklubben 18/2) vil tage os med ud i Hareskoven, og guide os i hvordan vi får de bedste billeder af guldsmede.

Turen foregår lørdag den 22. juni 2019 ca. kl. 11-13.

Sæt allerede nu X i kalenderen denne dag, hvis du er interesseret i at komme med. Nærmere detaljer om mødested, fælleskørsel, nødvendigt udstyr mm. kommer når vi nærmer os.

Der er plads til 10 deltagere fra KFAK på turen – begrænsningen er lavet, sådan så alle kan få noget ud af turen. Tilmelding til turen er derfor nødvendig.

PS. Turen aflyses i tilfælde af regnvejr.

jun
24
man
KFAK-sæsonafslutning i Tivoli.
jun 24 kl. 19:00

Vi mødes UDENFOR hovedindgangen kl. 19.00. Traditionen tro slutter vi sæsonen af med et lille digitalt fotorally med 5 emner i Tivoli. Billederne skal være taget samme aften i Tivoli inden haven lukker.

Kl. 21 mødes vi i Biergarten og ønsker hinanden en god sommer.

Lisbeth Larsen leverer emnerne og er dommer ved bedømmelsen til efteråret.