Program

PDF version af programmet kan findes her:  Seneste program (86 downloads)

aug
28
man
Fototur med aftenfotografering ved Islands Brygge
aug 28 kl. 19:30 – 23:00

Der er mange spændende aftenmotiver i havnen, når solen går ned og dagen bliver til nat. Der er gode muligheder for stemningsfulde motiver i havneområdet eller ved Islands Brygge.
Fototuren starter og slutter ved Café Langebro, Islandsbrygge 1, 2300 København S.

sep
4
man
Digi-cup
sep 4 kl. 19:00 – 22:00

Vi begynder den nye sæson med klubbens traditionelle og meget underholdende billed-cup med digitale billeder.
Medbring 2 digitale billeder (send dem hellere via upload@kfak.dk senest kl. 16) med frit emne og i opløsning og størrelse som til månedskonkurrencer og der indbetales for hvert billede 10 kr i en præmiepulje.
Billederne konkurrerer parvis, og det bedste går videre til næste runde. Autor til det bedste billede vinder pengepuljen.

Indlevering til 1. månedskonkurrence og Tivoli-konkurrencen
sep 4 kl. 19:00 – 22:00

Digitalt: Set oppefra

Papir: Frit Emne

Husk også digital kopi af papirbillederne, og at upload skal ske til upload@kfak.dk senest kl. 24.00. Papirbilleder afleveres i klubben senest kl. 21.  Formater digitalt: maks. 1920 px i bredden og 1200 px i højden. Papirbillederne maks. 30×40 cm.

sep
6
ons
Workshop om det nye lysanlæg
sep 6 kl. 19:00 – 22:00

I aften vil vi demonstrere vores nyindkøbte flash anlæg. Rasmus, Hans-Henrik og Jesper vil vise nogle forskellige opstillinger og fortælle lidt om lysopsætning. Der vil blive fortalt om hvordan triggeren på kameraet virker med de to lys.

John vil samle små hold på 3-4 fotografer til en workshop en lørdag, hvor der er ro til at komme godt i gang med at forstå at bruge vores flashanlæg.

sep
11
man
Jørgen Jakobsen – Det helt frie billede og andre stemninger
sep 11 kl. 19:00 – 22:00

Jørgen vandt både guld, sølv samt et diplom for sine 3 bidrag til ”det helt frie billede” i Den Nationale 2016. Det helt frie billede er tredimensionale billedværker, og Jørgen vil vise os nogle af disse. Han vil også vise os nogle af de mere traditionelle todimensionale billeder, som han også høster præmier og ros for. Jørgen siger, at hans billeder mest er dunkle og mystiske og gengiver stemninger.
Jørgen er mangeårigt medlem af Herlev Fotoklub og besøgte KFAK sidste efterår som dommer i en af vores månedskonkurrencer.

sep
18
man
Lær at lave fotobøger med CEWE
sep 18 kl. 19:00 – 22:00

En af CEWE’s specialister kommer i klubben og demonstrerer, hvor enkelt det er at lave flotte fotobøger med vores egne billeder. Du vil se eksempler på fotobøger i forskellige størrelser og formater og blive undervist i brugen af programmet.
Alle deltagere får desuden et gavekort 350 kr. til en CEWE bog.

sep
25
man
Billeder fra Algeriet og fra Philippinerne
sep 25 kl. 19:00 – 22:00

Birgit Juel-Jørgensen viser billeder fra en rejse til Algeriet.
Teddy Møller viser billeder fra en rejse til Philippinerne.

Indlevering Tivoli-konkurrencen
sep 25 kl. 19:00 – 22:00

Upload til: upload “snabel-a” kfak.dk

Grunden til der ikke er link og at snabel-a er stavet er på grund a vi ikke skal have spam til billedsekretæren.

okt
1
søn
Søndagstur med Fotografiska Föreningen i Malmö
okt 1 kl. 11:00 – 14:00

Efter vores vellykkede fællesarrangement med Fotografiska Föreningen i Malmö, har vi aftalt en ny fælles fototur med dem. Vores kontakt Anne-Grethe siger, at bestyrelsen er “jättepositiva” til vores forslag om at fotografere på Amager omkring Ørestaden med bl.a. “Bjerget”, “Bella Sky” og “8-tallet”. Hvis dette ikke rækker, kan man tage med metroen et par stationer til Christianshavnsområdet. Og hvis det undtagelsesvis skulle blive heldagsregn er alternativet “Den Blå Planet”. Så er vi vist også dækket ind.

okt
2
man
Bedømmelse af 1. månedskonkurrence
okt 2 kl. 19:00 – 22:00

En ekstern dommer gennemgår de 25 bedste billeder i hver kategori af de fotos der blev indleveret den 4/9 2017.

Indlevering af billeder til 2. månedskonkurrence
okt 2 kl. 19:00 – 22:00

Formater og indlevering se under den 4.sept.2017.

Digitalt: Frit emne

Papir: Det legende menneske

okt
4
ons
Workshop om passepartout, printerprofil, varmepresse & indbindingsmaskine
okt 4 kl. 19:00 – 20:00

I aften vil John Nielsen gennemgå vores nyindkøbte indbindingsmaskine og varmepressen til opklæbning af billeder. Han vil også vise, hvordan man laver et passepartout.

Vi kommer også ind på hvad en ICC printerprofil er, og hvorfor den er så vigtig.

okt
6
fre
SDF landsmøde ikke bestemt endnu
okt 6 kl. 11:37 – okt 8 kl. 12:37

SDF’s landsmøde er stedet, fotografer fra hele landet mødes til inspirerende samvær, gode billedforedrag og ikke mindst til fernisering på den Nationale, der er den store udstilling af billeder fra landets bedste amatørfotografer.

Landsmødet bliver i år afholdt i Københavnsområdet.

okt
9
man
Bedømmelse af Tivolikonkurrencen
okt 9 kl. 19:00 – 22:00

Vi skal se bedømmelsen af opgaverne fra Tivoli-konkurrencen den 26. juni.

Billederne fra fototurene i juni vises
okt 9 kl. 19:00 – 22:00

Indsend gerne billederne (maks. 10) til upload@kfak.dk inden kl. 16 eller alternativt aflever senest kl. 18.30 i klubben. Det drejer sig om turene: Store Brænteljung (15. maj), Ballonparken (12. juni) og Vejby Strand (19. juni).

Intern bedømmelse af ikke antagne billeder fra 1. månedskonkurrence
okt 9 kl. 19:00 – 22:00

Er autor til stede, kan denne bede om at få billederne kommenteret.

okt
16
man
KAOZ og ISO 100-gruppen viser billeder og fortæller om gruppens arbejde
okt 16 kl. 19:00 – 22:00

Kaos-gruppen har pt. 13 medlemmer og holder møde en gang om måneden. Hvert medlem har siden det foregående møde taget og bearbejdet et billede med det aftalte tema eller emne – alt fra efterår og portræt til store kontraster og filter. På mødet bliver disse billeder grundigt drøftet og kommenteret – og specialøl bliver smagt og kommenteret.

 

ISO100-gruppen er en lille gruppe på 4 medlemmer, der mødes i privat regi en gang om måneden. Seriøs billedkritik er ISO 100 gruppens arbejdsform. Billedkritikkens formål er at hjælpe autor med at levere det billedmæssige udtryk, som han selv har valgt.

okt
23
man
Lisbeth Johansen – At arbejde med et projekt
okt 23 kl. 19:00 – 22:00

Lisbeth Johansen skriver: Jeg har gået på Fatamorgana; Danmarks fotografiske billedkunstskole, og studerer lige for tiden visuel kultur på Københavns Universitet. Jeg har i flere år arbejdet som freelancefotogaf, lige nu beskæftiger jeg mig mest med personlige fotografiske projekter med udgangspunkt i dokumentar og kunstfotografiet. Jeg vil fortælle om to projekter. Det ene er et portrætprojekt, hvor jeg fotograferer mænd med deres dyr, og hvor det med dyrene egentlig mest er et påskud for at få lov at fotografere mændene. Det andet er et langvarigt og mere personligt projekt. Jeg blander gamle s/h billeder med nye, primært farvebilleder. Nogle af billederne er taget af min familie, andre er fra forskellige miljøer, hvor jeg har fotograferet. Målet er bl.a. at bryde så mange normer som muligt for sammensætning, og samtidig alligevel have en æstetisk form og en fortælling på projektet.

http://www.lisbethjohansen.dk/

okt
30
man
Billeder til fotoduel mod Dansk Nikon Klub
okt 30 kl. 19:00 – 22:00

Upload af dine bedste digitale billeder (maks. 5) til fotoduellen mod Dansk Nikon Klub den 14. november.

KFAK’s billeder til duellen udvælges også blandt de uploadede billeder og de billeder, som medlemmerne har indsendt til klubbens konkurrencer i 2016-17.

Ole Bo Jensen – fra amatørfotograf til professionel fotograf
okt 30 kl. 19:00 – 22:00

I 1986 startede jeg som nyeste medlem af KFAK (Københavns Fotografiske Amatør Klub) og allerede ved 1. event vandt jeg en fotokonkurrence. Min succes fortsatte og min trofæhylde har adskillige SDF medaljer i både sølv og guld.
I 15 år var jeg en glad amatørfotograf med succes, elskede stramme kompositioner, farver, drama og diasfilm. En dag blev jeg spurgt om jeg ville lave kommercielle opgaver og efter lidt betænkningstid, sprang jeg ud som professionel fotograf med medlemskab i Pressefotografforbundet. I de sidste 14 år har jeg kombineret mit job som fotograf med min dybe interesse for fotografiet i personlige projekter